fbpx
Сьогодні
09:44 23 Тра 2021

Сьогодні святкують День морської піхоти України

23 травня в Україні святкують День морської піхоти.

З 2014 по 2017 рік свято відзначалося 16 листопада — його встановив своїм указом 31 березня 2014 року на той момент в.о. президента України Олександр Турчинов. Тоді свято було приурочене до дати затвердження і складання першої присяги морських піхотинців у 1992 році.

Однак 23 травня 2018 року президент Петро Порошенко скасував указ Турчинова і переніс День морської піхоти на 23 травня. Саме у цей день у 1918 році гетьман Павло Скоропадський видав указ України по Морському відомству Про початок формування бригади морської піхоти у складі трьох полків для несення служби.

Командувач об'єднаних сил Збройних Сил України Сергій Наєв привітав морських піхотинців з їх професійним святом. Текст привітання було розміщено на сторінці Командування об'єднаних сил ЗСУ у Facebook.

Текст привітання:

"Морські піхотинці! Бойові побратими!

Вітаю Вас із професійним святом – Днем морської піхоти України!

Щодня, виконуючи важливі бойові завдання на суші, на морі та в повітрі, Ви підтверджуєте Ваше гасло "Вірний завжди".

У протистоянні з російським агресором в ході Антитерористичної операції та операції Об'єднаних сил на сході України, Ви завжди доводите свою високу бойову майстерність, демонструючи мужність та відвагу.

Вшановуючи пам'ять про кожного, хто віддав своє життя в ім'я України, в цей день ми доземно вклоняємось загиблим українським воїнам.

Від імені особового складу Командування об'єднаних сил Збройних Сил України та себе особисто висловлюю Вам вдячність за стійкість і героїзм, виявлені під час захисту територіальної цілісності України.

Бажаю Вам та Вашим родинам міцного здоров'я, добробуту та незламності духу.

Слава Україні!
Разом переможемо!

генерал-лейтенант Сергій НАЄВ".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: