fbpx
Сьогодні
17:55 22 Тра 2021

Мінцифри запустило чат-бот для комунікації населення з місцевою владою

Міністерство цифрової трансформації запустило чат-бот у Viber i Telegram для спілкування населення з місцевою владою.

Про це повідомила пресслужба Мінцифри.

Згідно з повідомленням, чат-бот СВОЇ для покращення взаємодії місцевої влади і громадян запрацював у 21 громаді в дев'яти областях. Зокрема, чат-бот доступний у містах – Одесі, Луцьку, Вінниці, Кам'янському, Тернополі, Хмельницькому і Сєвєродонецьку.

Зазначається, що він наразі доступний у Viber i Telegram. Щоб скористатися ним необхідно відкрити посилання і знайти свою громаду.

"Завдяки чат-боту СВОЇ громадяни можуть спілкуватися з місцевою владою та впливати на її рішення, отримувати консультації щодо державних сервісів і дізнаватися новини своєї громади через смартфон", – зазначили у пресслужбі.

За словами директора Директорату регіональної цифровізації у Мінцифри Вадима Бортника, в Україні є близько 1500 громад, третина яких була утворена минулого року.

"Важливо, щоб їхні мешканці не лише відчували свою причетність до громади, а й могли ефективно впливати на місцеві рішення. Чат-бот СВОЇ надає можливість писати звернення до місцевої влади, користуватися інструментами електронної демократії, зокрема, підтримувати проєкти громадського бюджету чи місцеві петиції. Це дієвий спосіб покращення взаємодії між громадянами та місцевою владою", – цитує пресслужба слова Бортника.

Зазначається, що чат-бот є частиною платформи "СВОЇ", до якої може підключитися будь-яка громада.

Платформа також дозволяє громадам безкоштовно створювати вебсайти, що допоможе швидко налагодити взаємодію між місцевою владою та жителями.

Для підключення до платформи громади мають заповнити форму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: