fbpx
Сьогодні
14:56 20 Тра 2021

Зеленський пояснив, для кого зростуть податки

Фото Reuters

Під час прес-конференції 20 травня Володимир Зеленський прокоментував можливе збільшення податкового навантаження на "білий" бізнес.

Про це повідомляє Рубрика.

Президент наголосив на тому, що збільшення податків очікується не на населення України, а на бізнес, зокрема, на видобуток залізної руди, а також зауважив, що "вихід в тінь" інших підприємств вважає нечесним, та натякнув, що має стратегію "розумного" збільшення податків:

"Коли ми кажемо про збільшення податків, це збільшення не для суспільства… Дійсно, в новому потужному законі є збільшення податку на залізну руду. Чи не боюсь я, що відповідні підприємства підуть в тінь? Вважаю, що це абсолютно не чесно, бо залізна руда належить українському народові. Ці надра, згідно конституції, належать народові. І збільшувати податок ми будемо розумно, щоб ніхто не уходив в тінь. Ми розуміємо чітко, хто з яких підприємців скільки заробляє, якщо ви про цей законопроект і про збільшення податків. Ми точно розуміємо, як зробити так, щоб ніхто не постраждав і ніхто не закривав бізнес. Але коли у нас війна і нічим сплачувати пенсії людям, за рахунок державних надр заробляти 200-300% ми не дамо", – прокоментував він.

У якості прикладу Зеленський нагадав про постанову Кабміну про тимчасове державне регулювання цін на пальне під час пандемії, яку ухвалили 14 квітня:

"Я, до речі, знаю, де знаходиться тінь, і ми точно це фіксуємо. Подивіться на наші заправки – ціна у порівнянні з ринком вже нормальна на паливо і на дизель. Так, буде зростати, на жаль, світова ціна, і вона буде зростати у нас. Але ми дамо заробляти згідно того, що ми знаємо, скільки коштує транспорт, доставка, робота людей – скільки все це коштує, навіть роботи прибиральниць на кожній заправці. Вони допомагають державі – держава підтримує їх. Ціна на металургію збільшилась, і це нормально. Якщо ринкова ціна зростає, можна збільшити і надходження в бюджет. Мені здається, це справедливо", – завершив Президент.

Також Зеленський вважає, що зараз закінчується "епоха корупції".

За його словами, він прагне побудувати країну мрій, без олігархів, де всі будуть рівні перед законом.

Як повідомлялося, Рада призначила Любченка на посаду міністра економрозвитку.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: