fbpx
Сьогодні
20:57 17 Тра 2021

"Слуга народу" схвалила кандидатів на крісла Криклія та Петрашка, але не дійшла згоди щодо відставки Степанова

Фото: пресслужба "Слуги народу"

"Слуга народу" на сьогоднішньому засіданні фракції попередньо схвалила кандидата на посаду міністра розвитку економіки. Нардепи попередньо підтримали кандидатуру чинного глави податкової Олексія Любченка.

Про це РБК-Україна розповів один із членів фракції "Слуга народу".

За словами співрозмовника, формального голосування не було, але і проти кандидатури Любченка ніхто не виступив.

"Після голосування за відставку Петрашка ми будемо збирати підписи за Любченка, потім на їх підставі прем'єр внесе цю кандидатуру в Раду", – сказав він.

Крім того, як сказала заступник голови фракції Євгенія Кравчук, СН також підтримала кандидатуру керівника "Укравтодору" Олександра Кубракова на пост глави Мінінфраструктури.

За її словами, депутати провели голосування за цю кандидатуру і підтримали її одноголосно. Крім того, як зазначила Кравчук, Владислав Криклій та Ігор Петрашко "залишаться в команді" після того, як ВР проголосує за їх звільнення з міністерських посад.

На цей час депутати від СН перейшли до обговорення можливої ​​ротації голови МОЗ. Як сказав співрозмовник ЗМІ у фракції, поки настрою з приводу відставки Максима Степанова розділилися приблизно 50 на 50.

Також "Слуга народу" обговорила питання відставки Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я. Нардепи вирішили визначитися з цим питанням вже в сесійній залі.

За словами співрозмовника, голосування щодо відставки Степанова не було.

"Щодо Степанова будемо визначатися вже в сесійній залі", – сказав він.

За інформацією РБК-Україна, голова фракції СН Давид Арахамія заявив, що Степанов мав сам написати заяву після розмови з президентом Володимиром Зеленським у п'ятницю, а також попросив "не провокувати розкол у фракції" і закликав депутатів монобільшості "бути монолітними" під час цього голосування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: