fbpx
Сьогодні
10:25 13 Тра 2021

"Київпастранс" і метро просять владу підняти ціну на проїзд до 21-25 гривень

КП "Київський метрополітен" і КП "Київпастранс" просять столичну владу підтримати підприємства у час пандемії – переглянути  ціни на проїзд, або виділити кошти з бюджету міста.

Про це стало відомо з повідомлень колективів "Київського метрополітену" та "Київпастрансу" у соцмережах.

"Виклики пандемії серйозно вплинули на нашу роботу за останні два роки. Ми бачимо два можливих шляхи розв'язання цієї ситуації: підтримка….коштами міського бюджету. Або перегляд існуючого тарифу на перевезення пасажирів. Згідно з розрахунками, економічно-обґрунтований тариф на 2021 рік становить 21,05 гривні", – повідомляє "Київський метрополітен".

У метрополітені вказали, що для забезпечення роботи підприємства вони потребують мінімум 1 мільярд 514 мільйонів гривень.

У "Київпастрансі" заявили, що їх перевезення впали на 39,9%. При цьому тарифи на електроенергію підвищились в 1,2 рази, а мінімальна зарплата – в 1,75 рази.

За розрахунками КП, економічно-обґрунтовані тарифи на 2021 рік: 25,18 гривні – на проїзд наземними видами транспорту (трамвай, тролейбус, автобус) та 78,90 гривні – на проїзд міською електричкою.

У підприємствах заявили, що наразі існує загроза відключення електроенергії, скорочення працівників та затримки зарплати, що у свою чергу призведе до транспортного колапсу у столиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: