fbpx
Сьогодні
09:11 09 Тра 2021

У столиці до 9 травня запланували урочисті заходи

Захід, запланований на 9 травня, підготовку до проведення якого зранку 8 травня заблокувало керівництво Національного музею історії України в Другій світовій війні за подачі Міністерства культури, таки відбудеться, але зі змінами у розкладі.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда, передає пресслужба відомства.

"Інформація про те, що нашу техніку та обладнання для монтування сцени не пропускають на територію музею, стала для нас неприємною несподіванкою. Ніхто не міг пояснити причин такого рішення з боку Міністерства культури. Це ставило під загрозу проведення традиційного заходу, який присвячений пам'яті загиблих у Другій світовій та вшанування ветеранів тієї страшної війни. Проте, після розголосу в ЗМІ, нам, зрештою, вдалося домогтися, щоб техніку пропустили на територію музею. Наразі прочекавши кілька годин під шлагбаумом, наша техніка вже на території музею та починається встановлення сцени. Тому ми сподіваємося, що захід 9 травня все-таки відбудеться, але тепер уже зі змінами в запланованому графіку", – розповіла Марина Хонда.

Вона також додала, що офіційна частина заходу розпочнеться о 12:00.

Нагадаємо, що учора, 8 травня, у КМДА звинуватили Мінкульт в зриві урочистих заходів до Дня пам'яті та примирення. У міністерстві на це відповіли, що КМДА отримало від них відповідний дозвіл на монтаж сцени.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: