fbpx
Сьогодні
20:15 30 Кві 2021

Вітренко про призначення нового міністра енергетики: Йому буде складно

Новопризначений голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко прокоментував призначення Германа Галущенка новим міністром енергетики України.

Про це він розповів у інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Вітренко, який до призначення Галущенко був в. о. міністра енергетики, зазначив, що не брав участі у відборі кандидатури.

"З паном Галущенком ми зустрічались, коли я був в.о. міністра, але це були робочі моменти: він був просто серед представників "Енергоатому", поряд з головою "Енергоатому". Я сподіваюсь, що його призначать, тому що Україна заслуговує на постійного міністра", – зазначив голова "Нафтогазу".

Юрій Вітренко переконаний, що новопризначений міністр знає про проблеми енергетичної сфери в Україні, адже довгий час працює в цій галузі.

"Сподіваюсь, що знаючи ці проблеми, він зможе ефективно їх вирішувати. Йому буде складно. Зі свого боку скажу, що ми будемо допомагати. Навіть якщо я не був би в "Нафтогазі", у будь-якому випадку я б йому допомагав", – підкреслив Вітренко.

Він також зауважив, що з останні місяці було розроблено проєкт "Енергетика30" з аналізом накопичених за 30 років проблем.

"Іноді жалкуєш, що його так мало людей побачило. За цим аналізом потім йдуть рекомендації, певні плани, стратегії, як ці проблеми вирішувати. Ми не встигли про них детально розповісти, але вони напрацьовані. Цим будемо ділитись з паном Галущенко", – анонсував Вітренко.

Нагадаємо, що 29 квітня Верховна Рада України призначила міністром енергетики Германа Галущенка, який до цього очолював "Енергоатом".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: