fbpx
Сьогодні
14:21 22 Кві 2021

Нардеп Наталуха нагадав у ПАРЄ, що Навальний не єдиний політв'язень у Росії

У Парламентській асамблеї Ради Європи нагадали, що опозиційний політик Олексій Навальний – не єдиний, хто страждає в ув'язненні російського владного режиму.

Це питання порушив у своєму виступі під час дебатів 22 квітня щодо арешту та ув'язнення Навального представник української делегації в ПАРЄ нардеп Дмитро Наталуха, передає "Укрінформ".

"Справа Навального не є першою, і я застерігаюся, не останньою, якщо демократичне співтовариство не вживатиме заходів. Навальний – це лише уособлення багатьох інших справ", – заявив народний депутат.

Наталуха нагадав, що нині на території Росії, в окупованому Криму та в ОРДЛО протиправно ув'язненні сотні українських громадян, які також мають серйозні проблеми зі здоров'ям, не отримають доступу до медичного забезпечення, включаючи допомогу міжнародних організацій, як "Червоний хрест".

Він додав, що тема дебатів у ПАРЄ стосується не лише Навального, а "сталого і системного порушення прав людини і основоположних свобод" у Росії.

Він наголосив делегатам Асамблеї на тому, що не потрібно вагатися у вживанні відносно Росії таких слів і термінів, як "пропаганда, авторитаризм, нетолерантність, акт агресії, війна, анексія, порушення прав людини".

Своєю чергою представник української делегації, віцепрезидент ПАРЄ Олександр Мережко наголосив, що в Росії немає верховенства права.

Народний депутат нагадав позицію російської делегації в Асамблеї, голова якої Петро Толстой вже заявив, що РФ не буде виконувати рішення Європейського суду з прав людини, де міститься вимога звільнити Навального.

Звертаючись до делегатів ПАРЄ, Мережко закликав парламентаріїв вимагати від своїх урядів посилювати тиск на Росію та розширювати санкції.

Слід відзначити, що абсолютна більшість делегатів ПАРЄ із багатьох країн-членів, які взяли участь у дебатах – окрім представників Росії – жорстко критикували російський режим та вимагали звільнити Навального.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: