fbpx
Сьогодні
14:26 21 Кві 2021

У Росії сьогодні проходять акції на підтримку Навального, а поліція проводить обшуки і затримання

Фото: телеграм tayga.info

Вранці 21 квітня в різних містах Росії почалися затримання і обшуки в активістів і журналістів. На цей день у багатьох містах Росії заплановані акції протесту на підтримку ув'язненого російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє "Радіо Свобода", а також  "Укрінформ".

На Далекому Сході акція проходить у Петропавловську-Камчатському. На неї вийшло близько 40 місцевих жителів. До учасників акції підходили поліцейські, але спілкування з співробітниками МВС пройшло мирно і без затримань.

У Магадані акцію на підтримку Навального розганяє поліція. Затримано щонайменше вісім людей.

Акції також проходять у Південно-Сахалінську і Хабаровську. У Владивостоці місцеві жителі стоять в одиничних пікетах на головній площі міста. Кореспондент проєкту Радіо Свобода Сибирь.Реалии оцінює кількість учасників акції в 100 осіб.

протест навальний росія мітинг

Фото: телеграм tayga.info

Також повідомляється, в Москві затримали його прессекретарку Кіру Ярмиш, а також юристку ФБК і продюсерку Ютуб-проєкту «Навальний Live» Любов Соболь.

Адвокат Володимир Воронін повідомив у Твіттері, що поліцейські вивели Соболь з таксі біля метро "Автозаводська" і відвезли у відділ МВС по Донському району. За його словами, поліцейські оголосили план «Перехоплення», щоб затримати Соболь.

Пізніше адвокат Вероніка Полякова повідомила у Твіттері, що її підзахисну Кіру Ярмиш «затримали біля під'їзду її будинку, коли вона вийшла до магазину у дозволений слідчим час з 10 до 11 години».

Соболь і Ярмиш проходять обвинуваченими у так званій «санітарній справі» після січневих акцій на підтримку Олексія Навального. Їх звинувачують у підбурюванні до порушення санітарно-епідеміологічних правил.

У Санкт-Петербурзі поліція провела обшуки у щонайменше шести активістів, зокрема, у координаторів руху «Весна» Євгена Затєєва і Валентина Хорошеніна. За даними «Апології протесту», обшуки пов'язані з кримінальною справою про перекриття доріг під час січневих акцій на підтримку Олексія Навального. Процесуальний статус активістів поки що невідомий.

протест навальний росія

Фото: телеграм tayga.info

Обшук пройшов і в редактора платформи «ЯГражданин» Олександра Бабушкіна. У цей час він був на роботі, вдома перебували родичі. У нього вилучили ноутбук і зажадали з'явитися на допит, повідомляє «ОВД-Инфо».

Також про затримання чи обшуки повідомляють у Нижньому Новгороді, Ростові-на-Дону, Сиктивкарі, Іркутську, Красноярську.

Як повідомляла Рубрика, прихильники Навального оголосили загальноросійську акцію на підтримку політика, який з 31 березня тримає голодування в колонії. Навальний домагається, щоб до нього допустили незалежного лікаря. Раніше його лікарі заявили, що стан здоров'я опозиціонера швидко погіршується.

Генпрокуратура і МВС Росії застерегли від участі в неузгоджених мітингах, пригрозивши кримінальною статтею про масові заворушення.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: