fbpx
Сьогодні
11:19 19 Кві 2021

У МЗС назвали прізвище російського дипломата, якого планують вислати з України

У Міністерстві закордонних справ України назвали прізвище російського дипломата, якого мають намір видворити з країни у відповідь на затримання українського консула в Росії та рекомендацію йому залишити країну.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Старший дипломат – це один із радників посольства Росії в Києві, його прізвище Черніков. Відповідна нота буде направлена російському посольству… До того ж, ми вже почули певний шантаж з російського боку. Нам закидають, що якщо ми будемо наголошувати на оголошенні персоною нон грата саме співробітника посольства, а не одного з консульств, то вони будуть змушені оголосити персоною нон грата співробітника нашого посольства в Москві", – сказав заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін в ефірі телеканалу "Україна 24" 18 квітня.

За його словами, російському дипломату дали 72 години, щоб залишити територію України.

Як повідомляла Рубрика, вранці 17 квітня у росЗМІ поширилася інформація про затримання у Санкт-Петербурзі консула Генерального консульства України Олександра Сосонюка.

ФСБ Російської Федерації підтвердила затримання консула Генерального консульства України Олександра Сосонюка та зазначила, що його затримали "при передачі закритої інформації з баз російських правоохоронних органів".

Згодом речник МЗС Олег Ніколенко розповів, що українського дипломата протримали у ФСБ декілька годин і наразі він знаходиться в українській дипустанові.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: