fbpx
Сьогодні
18:31 18 Кві 2021

Клімкін прокоментував взаємне вислання дипломатів Росії та України

Ексголова МЗС Павло Клімкін висловився про взаємне вислання дипломатів Росії та України.

Про це пише "Україна 24".

"Що стосується Пітера (ситуація з висилкою консула України в Санкт-Петербурзі – ред.) – це взагалі тупа провокація, найтупіша, яка тільки може бути. Уявіть собі, там ФСБ чергує цілодобово за кожним нашим дипломатом. В цих умовах стати Джеймсом Бондом насправді дуже складно. Якщо можна, то звичайно респект, але тим не менше. Тому це тупа провокація, і не більше", — сказав він.

На думку Клімкіна, провокації будуть і надалі.

"І насправді відповідь Росії на всі ті висилання дипломатів, зараз вже гуртом це робиться, раніше в роздріб, а тепер гуртом – пішли 10, 18 (висланих з Чехії російських дипломатів – ред.). І я думаю, що це ще не кінець. Можливо, щоб собі щось в середині (країни – ред.) представити, як в аптеці – для внутрішнього споживання", — сказав він.

У МЗС РФ заявили, що Олександр Сосонюк має залишити територію Росії до 22 квітня через свою «протиправну діяльність», яка нібито «завдає шкоди інтересам безпеки Російської Федерації». За версією ФСБ РФ, він "шукав бази даних на громадян РФ" і нібито цікавився даними ФСБ і базою даних кримінальних справ.

Нагадаємо, вранці 17 квітня у росЗМІ поширилася інформація про затримання у Санкт-Петербурзі консула Генерального консульства України Олександра Сосонюка.

ФСБ Російської Федерації підтвердила затримання консула Генерального консульства України Олександра Сосонюка та зазначила, що його затримали "при передачі закритої інформації з баз російських правоохоронних органів".

Згодом речник МЗС Олег Ніколенко розповів, що українського дипломата протримали у ФСБ декілька годин і наразі він знаходиться в українській дипустанові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: