fbpx
Сьогодні
18:10 17 Кві 2021

МЗС України висилає старшого дипломата посольства РФ у Києві

Старший дипломат посольства Росії в Києві має залишити територію України протягом 72 годин з 19 квітня. Таке рішення ухвалено у відповідь на висилку українського консула Олександра Сосонюка з РФ.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

Російська сторона продовжує провокації проти співробітників дипустанов України. Українське зовнішньополітичне відомство висловило протест через неправомірне затримання Сосонюка і рішення РФ вислати його протягом 72 годин, починаючи з 19 квітня.

«Такі дії російської влади грубо порушують Віденську конвенцію про дипломатичні зносини від 1961 року і Віденську конвенцію про консульські зносини з 1963 року і ще раз підтверджують обраний Росією курс на подальше загострення з Україною», — прокоментували в МЗС України.

У відповідь на провокацію з боку РФ старший дипломат посольства Росії в Києві має в аналогічні терміни залишити територію України.

У МЗС РФ заявили, що Олександр Сосонюк має залишити територію Росії до 22 квітня через свою «протиправну діяльність», яка нібито «завдає шкоди інтересам безпеки Російської Федерації». За версією ФСБ РФ, він "шукав бази даних на громадян РФ" і нібито цікавився даними ФСБ і базою даних кримінальних справ.

Нагадаємо, вранці 17 квітня у росЗМІ поширилася інформація про затримання у Санкт-Петербурзі консула Генерального консульства України Олександра Сосонюка.

ФСБ Російської Федерації підтвердила затримання консула Генерального консульства України Олександра Сосонюка та зазначила, що його затримали "при передачі закритої інформації з баз російських правоохоронних органів".

Згодом речник МЗС Олег Ніколенко розповів, що українського дипломата протримали у ФСБ декілька годин і наразі він знаходиться в українській дипустанові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: