fbpx
Сьогодні
07:55 14 Кві 2021

На Миколаївщині 16-літній дівчині в інтернаті примусово зробили аборт

Керівництво інтернату в селі Берізки, що на Миколаївщині, звинувачують у тиску на дівчину — її нібито змусили зробити аборт. Ймовірно, вихованки закладу роблять аборт уже не вперше.

Про це повідомив представник Офісу Уповноваженого президента України з прав дитини Павло Шульга.

Посадовець повідомив, що спершу 16-річна дівчина опинилася в ізоляторі закладу. Там вона нібито примусово вживала абортивні препарати. Після цього дівчину відвезли в лікарню для переривання вагітності.

Після цього Шульга поспілкувався з представниками інтернату. Вони йому не змогли пояснити, чому не розглядали можливість збереження життя дитини. Посадовець заявив, що дівчина хотіла залишити дитину. За його словами, випадок аборту в цьому інтернаті стався не вперше.

У поліції Миколаївщини повідомили, що опитали дівчину (в присутності психолога), колектив інтернату, лікарів та медичний персонал лікарні.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 137 (Неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей) Кримінального кодексу України.

Санкція цієї статті передбачає штраф від 17 до 68 тисяч гривень або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк, з можливим позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: