fbpx
Сьогодні
16:16 13 Кві 2021

Комітет Ради рекомендував прийняти постанову про пільгові ціни на електроенергію

Комітет Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг рекомендував ухвалити проєкт постанови, яка рекомендує Кабінету міністрів встановити пільгові ціни на електроенергію для населення.

Про це повідомило Інформаційне управління Апарату Верховної Ради.

Згідно з повідомленням, профільний комітет Ради рекомендував прийняти проєкт Постанови про звернення до Кабміну щодо вжиття невідкладних заходів з метою зниження ціни на електричну енергію та тарифів на послуги розподілу природного газу.

Документ, зокрема, пропонує рекомендувати Кабміну невідкладно, протягом трьох календарних днів з дня набрання постановою чинності, затвердити фіксовані тарифи на електроенергію для побутових споживачів.

Так, передбачається встановлення пільгового фіксованого тарифу на електричну енергію для побутових споживачів в залежності від об'єму споживання, а саме до 100 кВт/год на місяць, у розмірі 0,90 грн за 1 кВт/год.

Також пропонується встановити пільгову фіксовану ціну на електричну енергію для побутових споживачів, які постійно проживають у 30-кілометровій зоні атомних електростанцій, у розмірі 70% діючого тарифу для відповідної групи населення; для будинків обладнаних опалювальними електроустановками та негазифікованих будинків; для багатодітних, прийомних сімей та будинків сімейного типу; для гуртожитків, які розраховуються за загальним розрахунковим засобом обліку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: