fbpx
Сьогодні
12:23 12 Кві 2021

Нардеп "слуга" Куницький може потрапити у реєстр корупціонерів: що відомо

Національне агентство із запобігання корупції направило до суду два адміністративні протоколи щодо нардепа від "Слуги народу" Олександра Куницького через те, що депутат розсилав звернення у різні установи, просуваючи інтереси пов'язаного із ним бізнесу.

Про це йдеться у відповіді НАЗК на запит "Радіо Свобода".

Агентство склало протоколи "за фактами надсилання Олександром Куницьким депутатських звернень від 17.09.2019 до Державного бюро розслідувань та від 11.09.2019 до ПрАТ "ДТЕК Київські електромережі", у яких порушувались питання, що становили його приватний інтерес".

В НАЗК зазначили, що таким чином нардеп порушив статтю щодо конфлікту інтересів.

Через це він може бути покараний штрафом від 3400 до 6800 гривень та внесений до реєстру корупціонерів.

Зазначимо, що спочатку запити Куницького помітили журналісти програми "Схеми".

Зокрема, нардеп, за інформацією "Схем" допомагав просувати інтереси "Автоентерпрайз" – харківської групи компаній, що займаються імпортом електрокарів та виготовленням і встановленням зарядних станцій для них.

За даними журналістів, у цих зверненнях Куницький скаржився на дії слідчих Державної фіскальної служби, які розслідували ухилення від сплати податків групою компаній "Автоінтерпрайз" та помічником нардепа Дмитром Ніконовим. Одразу після звернення ДБР відкрило кримінальне провадження проти податківців.

В ще одному зверненні Куницький цікавився у "ДТЕК Київські електромережі" можливістю встановлення електрозарядної станції біля будинку на Печерську в Києві, де він орендував квартиру.

Після перевірки у НАЗК факти підтвердилися.

Цікаво, що нардеп вирішив не давати коментар журналістам, проте він відповів НАЗК, де зазначив, що не визнає свою провину.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: