fbpx
Сьогодні
15:52 11 Кві 2021

Авіакатастрофа МН17: ЗМІ оприлюднили нові аудіозаписи щодо цієї справи

Фото Reuters

Нідерландська телерадіокомпанія NOS опублікувала розшифровку нових аудіозаписів у справі про катастрофу рейсу MH17 на Донбасі в липні 2014 року.

На них зафіксовані, зокрема, переговори одних з головних підозрюваних Сергія Дубинського і Ігоря Стрєлкова-Гіркіна.

За даними ЗМІ, переговори перехопили українські спецслужби. Більше десятка записів були оприлюднені Міжнародною слідчою групою.

У день авіакатастрофи 17 липня Дубинський заявив, що має прямий контакт з Москвою. На записах чути, як в той же день Дубинський говорить про ракетну установку Бук на підконтрольній бойовикам території.

Приблизно через півгодини після аварії Боїнга Дубинський дізнався від терористів, що вони нібито збили український винищувач. Йому знадобилося майже дві години для того, щоб з'ясувати, що в цей же час був збитий пасажирський літак.

При цьому, з опублікованих аудіозаписів неясно, хто саме віддав наказ стріляти з Бука.

У публікації нідерландських ЗМІ також говориться, що той факт, що Дубинський і його спільники могли не знати, по якій цілі випустили ракету, не має значення для звинувачення, відзначається в публікації.

Аналіз переговорів також говорить про те, що вплив Росії на бойовиків Донбасу зростав. Москва була залучена у військово-стратегічні рішення, а терористи отримували від РФ засоби зв'язку, захищені від прослуховування. Стверджується, що до постачання апаратури мала стосунок ФСБ.

Довідка

Пасажирський Boeing-777 малайзійських авіаліній, що виконував рейс МН17 з Амстердама в місто Куала-Лумпур, було збито збройними силами РФ над окупованим Донбасом 17 липня 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Об'єднана слідча група, яка веде міжнародне розслідування катастрофи Боїнга МН17, зробила висновок, що літак був збитий ракетою, випущеною зенітно-ракетним комплексом Бук поблизу населеного пункту Сніжне. При цьому слідчі впевнені, що ракетний комплекс був доставлений в Україну з Росії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: