fbpx
Сьогодні
10:26 07 Лют 2021

Авіакатастрофа МН17: у Нідерландах визнали, що Україна не знала про загрозу для цивільних польотів

Міністерство закордонних справ Нідерландів повідомило, що Фонд безпеки польотів (Flight Safety Foundation) не виявив доказів того, що Україна знала про загрозу для цивільних польотів в доступному повітряному просторі й не закрила його, після чого сталася катастрофа рейсу МН17 на Донбасі.

Про це йдеться у звіті міністра закордонних справ Нідерландів Стефа Блока для парламенту Нідерландів, передає DW.

"На основі доступної інформації, включно з інформацією, наданою українською владою в контексті розслідування, встановлено недостатню кількість фактів, що вказують на те, що українська влада, відповідальна в той час за безпеку цивільної авіації над Східною Україною, була обізнана про загрозу для цивільної авіації в тій частині повітряного простору, яка вже була закрита, або могла знати про це", – сказано в ньому.

Таким чином, натепер немає достатньо переконливих юридичних доказів того, що Україна зумисне не повністю закрила свій повітряний простір. Водночас у звіті зазначено, що також немає достатньої кількості фактів, що вказують на те, що російська влада знала про загрозу для цивільної авіації в тій самій частині українського повітряного простору.

Однак цей висновок не впливає на думку нідерландського уряду про те, що саме Росія винна в збитті літака МН17. Зазначається, що для аналізу ситуації по МН17 Фонд безпеки польотів також проаналізував 34 випадки падіння цивільних літаків над зонами конфлікту за період 1985-2020 років, після чого фонд зробив висновок про те, що не існує загальноприйнятої практики держав повністю закривати повітряний простір над зонами конфліктів.

Нідерландський міністр уточнив, що цей звіт є цінним доповненням до розслідування нідерландських слідчих, розпочатого 13 жовтня 2015 року, про причини аварії рейсу MH17. Звіт також буде представлений послам України та Росії.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: