fbpx
Сьогодні
19:26 01 Кві 2021

Ексмера Слов'янська Нелю Штепу відправили під нічний домашній арешт

Орджонікідзевський райсуд Харкова обрав нічний арешт як запобіжний захід для ексголови Слов'янської міськради Нелі Штепи, обвинуваченої у посяганні на територіальну цілісність України та створенні терористичної групи.

Про це розповів адвокат обвинуваченої Олександр Шадрін, передає Укрінформ.

"Суд підтримав клопотання прокурора про обрання Штепі запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту строком на 60 діб за місцем її проживання у Слов'янську та призначив їй частковий арешт з 22:00 до 05:00 до 29 травня", – сказав Шадрін.

Він нагадав, що термін дії попереднього запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту закінчився 19 березня.

За словами захисника, свідки з боку обвинувачення на засідання не з'явилися. Чергове засідання суду призначене на 8 квітня. На ньому мають допитати свідків.

Штепа очолювала Слов'янськ у 2010-2014 роках. За її перебування на посаді місто захопили російські бойовики на чолі з терористом Ігорем Гіркіним. У 2014 році Штепа закликала президента Росії Володимира Путіна увійти у Слов'янськ і "захистити її як жінку". Вона також подякувала Путіну за те, що увійшов у Крим.

Штепу затримали 13 липня 2014 року і звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей, та у створенні терористичної групи чи організації. Також проти неї висунуто звинувачення у закликах до зміни меж території України, сприянні проведенню псевдореферендуму про відокремлення Донецької області від України, створенні умов для діяльності терористичних груп та організацій. Максимальна санкція зазначених статей – довічне ув'язнення.

Нагадаємо, Штепа посіла третє місце на виборах мера.

Водночас "Партія миру і розвитку", першим номером якої була Штепа, пройшла до міської ради.

Відзначимо, що причиною виключення Штепи з партії став політичний скандал, який спалахнув між першим та другим туром місцевих виборів.

Так, скандальна ексмер як претендента на крісло голови Слов'янська підтримала представника ОПЗЖ Павла Придворова.

Однак її політсила була прихильником кандидата від "Опозиційного блоку" Вадима Ляха, який і виграв вибори вдруге поспіль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: