fbpx
Сьогодні
18:25 27 Бер 2021

У столичному метро з'являться 50 наскрізних вагонів

Київ планує закупити 50 нових вагонів для столичної підземки. Половина з них будуть з наскрізним проходом для пасажирів. Нові безшумні вагони курсуватимуть у складі поїздів по Сирецько-Печерської лінії (зеленій гілці).

Про це повідомляє «Сегодня» з посиланням на «Київський метрополітен».

Вагони закуплять за кошти ЄБРР – Європейського банку реконструкції та розвитку. На 50 вагонів витратять 50 мільйонів євро. У банку також повідомили, що підтримають розширення мережі київського метрополітену до Виноградаря. Незвичні для киян поїзди курсуватимуть саме на зеленій гілці – Сирецько-Печерській. Жителі Києва отримають сучасний транспорт, будуть менше користуватися автомобілями, що позитивно відіб'ється на екологічній обстановці в місті.

"Процедуру закупівлі нових вагонів повністю проводить ЄБРР. Тендер оголошений, але відбір учасників ще не закінчився. Вагони незвичайні тим, що вони будуть прохідними. Все інше в них буде, як у звичайних поїздах, які на цей момент працюють на лініях. Про дизайн вагонів, їхній колір і інші особливості можна буде говорити, коли виробники подадуть свої заявки", – розповіли в Київському метрополітені.

50 наскрізних вагонів

Нові вагони метро місту знадобилися у зв'язку з продовженням зеленої гілки та будівництвом станції "Мостиська" і "Проспект Правди" на Виноградарі.

Серед переваг наскрізних вагонів називають збільшення місткості та зручність для пасажирів – люди зможуть заходити в вагон з будь-якої точки на платформі, розосереджуватися по всьому складу і не накопичуватися в одному-двох центральних вагонах.

"Перш за все – наскрізний прохід у вагонах збільшує місткість складів, оскільки наразі простір між вагонами у нас не використовується. А в наскрізному вагоні – це місце, де можуть перебувати пасажири під час руху поїзда. Більш того, такі склади дозволяють пасажирам рівномірно розподілятися по всьому поїзду, а не накопичуватися, наприклад, в одному-двох центральних вагонах. Наші станції глибокого залягання побудовані так, що проходи між центральним залом і платформою є тільки до центральної частини поїзда, і в торцеві вагони йде дуже мало пасажирів. При використанні наскрізних вагонів, пасажири зможуть зайти в будь-який з них і рівномірно розподілятися по вагонах на свій розсуд", – розповів експерт з транспорту Олександр Кава.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: