fbpx
Сьогодні
16:16 26 Бер 2021

В ОПОРІ заявляють, що у ОП зловжили адмінресурсом під час відеорозмови Зеленського та Вірастюка

Фото: ОП

В ОПОРІ розцінили розмову Володимира Зеленського з кандидатом у нардепи від "Слуги народу" Віктором Вірастюком про вакцинацію на Прикарпатті під час наради як зловживання адміністративним ресурсом.

Така заява була розміщена на сайті громадської організації.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський 25 березня провів нараду щодо перебігу вакцинації проти COVID-19 та готовності медичної системи на Івано-Франківщині, на яку запросив кандидата у парламент від "Слуги народу" Василя Вірастюка.

"Залучення кандидата в народні депутати України до офіційного заходу Офісу Президента України, в якому брали участь Глава держави та посадові особи місцевих органів влади, є зловживанням адміністративними ресурсами у виборчих інтересах. Таке порушення стандартів виборів полягає у наданні окремому кандидату невиправданої переваги через використання ним зв'язків з органами публічної адміністрації", – заявляють в ОПОРІ.

Також було наголошено, що кандидат Вірастюк брав участь у нараді у ролі саме cуб'єкта виборчого процесу. Це засвідчує офіційне повідомлення на сайті ОП, де зазначається про балотування Вірастюка на проміжних виборах народних депутатів.

Значна частина обговорення була присвячена висвітленню позиції кандидата щодо ефективності протидії пандемії в області та компенсацій малому бізнесу за карантинні обмеження.

ОПОРА закликала президента та ОП не порушувати стандарти демократичних виборів і забезпечувати політичну нейтральність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: