fbpx
Сьогодні
16:16 26 Бер 2021

У Раді створили робочу групу для перевірки ефективності Держпродспоживслужби: почнуть з Південного управління

Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики вирішив створити робочу групу для перевірки ефективності роботи Держпродспоживслужби.

Про це заявив народний депутат, член Комітету Дмитро Соломчук, повідомляє УНН.

Розпочнуть депутати з Південного міжрегіонального управління Держпродспоживслужби у Миколаївський, Херсоньській, Одеській областях. У планах — перевірити всі регіони.

"Ми будемо перевіряти всі регіональні управління, тому що, на наш погляд, Держпродспоживслужба (ДПСС) не завжди контролює якість продуктів на 100%: як на полицях магазинів, так і на виробництвах. А потім надходить багато скарг від споживачів, бо люди хочуть знати, що вони їдять.

Ми будемо перевіряти ефективність діяльності ДПСС, спонукати їх до здійснення контролю, бо багато незрозумілих продуктів в обігу, особливо молочних. Ви знаєте, що було, наприклад, виявлено масло, в якому взагалі не було молочних жирів", — пояснив політик.

Перевірки регіональних управлінь ДПСС будуть здійснюватися почергово, додав Соломчук.

УНН зазначає, що питання якості харчування українців підняли й екологи після того, як в зоні херсонського заповідника "Асканія-Нова" массово загинули "червонокнижні" журавлі через отруєне зерно для гризунів.

Після ряду неефективних заходів протягом трьох місяців Держпродспоживслужба вирішила тимчасово заборонити використовувати препарат для боротьби з гризунами.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: