fbpx
Сьогодні
15:40 23 Бер 2021

У Херсонській області тимчасово заборонили препарат, від якого гинули червонокнижні птахи

Фото: facebook.com/dpsskherson

У Херсонській області ухвалили рішення заборонити на три тижні використання засобів з діючою речовиною бродифакум.

Про це повідомляється на сайті Держпродспоживслужби.

"За ініціативи Держпродспоживслужби під час засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішено заборонити до використання на території Херсонської області на три тижні засоби з діючою речовиною бродифакум", – йдеться у повідомленні.

Як зазначив перший заступник голови Держпродспоживслужби Владислав Седик, використання аграріями препаратів з бродифакумом було в межах закону.

Але так співпало, що у зв'язку з погодними умовами збільшилась чисельність гризунів, з якими аграрії стали боротись. Потруєних мишей та зерно у свою чергу з'їли птахи.

"Тому, якщо зараз на короткий період ми обмежимо використання цього препарату, птахи пролетять, а сільгоспвиробники зможуть потім знову застосовувати препарат", — запропонував Седик.

Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька відзначила, що спеціалісти відомства в ситуації із масовою загибеллю птахів спрацювали фахово та оперативно. Втім, зазначила Магалецька, Україні потрібно всерйоз переглянути свою політику у сфері захисту довкілля від впливу людини.

Також зазначається, що Всеукраїнська Аграрна Рада (ВАР) підтримує позицію Держпродспоживслужби щодо необхідності перегляду політики у сфері захисту довкілля від впливу людини і закликає агропідприємства у будь-якому випадку дотримуватися вимог законодавства, яке регулює використання засобів захисту рослин (ЗЗР).

Член правління ВАР Володимир Хвостов підкреслив, що другий рік поспіль аграрії потерпають від нашестя гризунів, яке сталося через зміни клімату та аномально теплі зими. Препарати боротьби з мишами застосовуються з року в рік, але цього разу армія гризунів та інтенсивність боротьби з ними зіграли фатальну роль.

Рубрика:
Екологія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: