fbpx
Сьогодні
17:44 24 Бер 2021

В Україні за 7 років поширеність щоденного куріння серед дорослих знизилась з 25% до 20%

В Україні за 7 років поширеність щоденного куріння серед дорослих знизилась з 25% до 20%.

Про це пише Рубрика з посиланням на реліз ГО "Життя".

За даними Глобального опитування дорослих щодо вживання тютюну (GATS), за 7 років (з 2010 до 2017) поширеність щоденного куріння серед дорослих українців знизилась з 25% до 20%.

Парламент 9-го скликання вже долучився до заходів захисту населення від шкоди тютюну та електронних пристроїв для куріння. Рада з 1 січня 2021 року заборонила продаж особам до 18 років електронних сигарет, рідини до електронних сигарет та пристроїв для вживання тютюнових виробів. Запроваджено акциз на рідини до електронних сигарет, а також гармонізовано акцизи на тютюн для нагрівання, сигарили та сигарети.

Ухвалені рішення вже працюють на захист молодого покоління від куріння. Проте куріння тютюнових виробів та електронних сигарет продовжує завдавати важких втрат для українського суспільства. Згідно з опитуванням КМІС, 87% українців підтримують посилення антитютюнового законодавства.

"Щодня в Україні від хвороб, пов'язаних з курінням помирає понад 230 українців, вживання тютюну є ключовим фактором ризику неінфекційних захворювань, кожному з яких можна запобігти. Україна вже зробила величезний крок вперед для захисту населення від шкоди тютюну, але потрібно докласти ще більше зусиль та сфокусуватися на захисті дітей та юнацтва від залучення до початку куріння. Реалізація положень РКБТ ВООЗ дає нам чіткі інструменти як захистити дітей від куріння. Закликаю колег якнайшвидше підтримати доопрацьований комплексний антитютюновий законопроєкт №4358", – підкреслила народний депутат України Лада Булах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: