fbpx
Сьогодні
14:52 20 Бер 2021

Сьогодні вступив у силу наказ Путіна про заборону на землеволодіння в Криму. У МЗС України відреагували

З 20 березня 2021 року набув чинності указ президента Росії Володимира Путіна, який заборонив "іноземним громадянам" володіти землею в більшості районів окупованого Криму – прибережних і прилеглих до материкової України.

Про це пише Радіо Свобода.

Президент Росії Володимир Путін 20 березня розширив перелік територій, земельних ділянок, які не можуть бути у власності у "іноземців" і "іноземних юридичних осіб" – до списку увійшло більшість районів анексованих Криму і Севастополя, а також Керч, Ялта, Євпаторія та інші прибережні міста півострова. Заборона не поширюється на три райони Криму – Первомайський, Красногвардійський і Білогірський, ці райони не межують з материковою частиною України і не мають виходу до Чорного моря. Аналогічним чином до переліку не увійшла Верхньосадовська сільська рада у Нахімовському районі Севастополя.

З точки зору російського законодавства громадяни України на окупованому півострові також потрапляють у цю категорію.

Як заявив речник МЗС Олег Ніколенко, заборона володіти землею в більшості районів Криму йде в руслі російської політики утисків, дискримінації та витіснення громадян України з тимчасово окупованого півострова.

"В найгірших традиціях своїх історичних попередників керівництво Росії фактично продовжує зросійщувати Крим. Указ президента РФ № 201 юридично нікчемний і не матиме правових наслідків для України. Після відновлення суверенітету нашої держави в Криму порушені права законних власників на земельні ділянки будуть відновлені", – зазначив Ніколенко.

Він додав, Росія продовжує нехтувати основоположними нормами та принципами права, зокрема й міжнародного. Дії Кремля, наголосив Ніколенко, не залишаться без належної оцінки міжнародної спільноти.

"Позбавлення українців права власності на земельні ділянки в Криму буде у фокусі уваги "Кримської платформи" на її інавгураційного саміту цьогоріч", – зазначив речник МЗС.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: