fbpx
Сьогодні
20:34 06 Бер 2021

Сенат США затримує затвердження директора ЦРУ, вимагаючи нових санкцій проти "Північного потоку-2"

Сенатор від Республіканської партії Тед Круз заявив, що блокуватиме швидке затвердження на посаді директора ЦРУ Вильяма Бернса до того, як адміністрація президента США Джо Байдена запровадить нові санкції проти трубопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомляє "Голос Америки".

"Я зніму своє блокування, коли адміністрація Байдена виконає свої правові зобов'язання відзвітувати і запровадити санкції проти кораблів та компаній, які будують путінський газопровід", – наголосив сенатор.

Останнім часом американські законодавці посилили тиск на адміністрацію Байдена з метою не допустити завершення "Газпромівського" проєкту.

Цього тижня 40 сенаторів-республіканців підписали листа до Байдена з вимогою вжити всіх можливих заходів у цій сфері. Раніше з подібною заявою виступила Група підтримки України в Конгресі, до якої входять законодавці від обох провідних партій у США.

У своєму виступі у Сенаті під час слухань із затвердження на посаду заступники держсекретаря США Венді Шерман, Круз наголосив на нагальності введення санкцій.

"Тепер, коли зведення проекту продовжується, у нас обмаль часу, – підкреслив Круз. – Як я вже казав, якщо адміністрація Байдена не змінить свій напрямок, за півроку ми побачимо, що цей трубопровід добудований тому, що ця влада не діяла».

Подібне переконання висловила і сенаторка від Демократичної парії Джин Шагін. "Час спливає, щоб вжити заходів перед завершенням побудови трубопроводу, – сказала Шагін у четвер. – Гадаю, варто діяти швидко".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: