fbpx
Сьогодні
15:52 06 Бер 2021

Естонія і Україна зазнала великої втрати: в Києві пройде вечір пам'яті Йоханнеса Керта

Фото err.ee

4 березня Естонія та Україна понесла велику втрату. Цей світ покинула чудова людина, великий друг України – генерал-лейтенант, член парламенту – Йоханесс Керт. Парламентською групою дружби Україна-Естонія спільно з Посольством Естонії планується провести вечір його пам'яті.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Йоханнес Керт у 1980-і роки закінчив Харківське танкове училище. Він був одним з натхненників і організаторів відродження Союзу Оборони Естонії – Кайтселіт – основи Територіальної оборони країни. Потім став представником Естонії в НАТО і був тим, хто зробив все для того, щоб невелика Прибалтійська держава стала повноцінним членом цього могутнього військово-політичного союзу.

Йоханнес Керт, пройшов всі щаблі командної ієрархії, очолив Сили Оборони Естонії та отримав найвищий командний чин в збройних силах – Генерал Лейтенант.

"Заслуги Йоханнеса Керта по захисту Батьківщини і світу – були відзначені безліччю національних і іноземних нагород. Коли Путінська Росія, споконвічний Ворог Естонії і всієї Західної цивілізації, напала на Україну, Йоханнес Керт, разом зі своїми однодумцями створив Благодійний Фонд "Vaba Ukraina" і організував лікування і навчання українських воїнів у Естонії.

У Союзі Оборони Естонії – 23 000 людей особового складу, готових у будь-який момент виступити на захист Батьківщини в підтримку основним Збройним силам.

У нас з Йоханнесом була мрія – передати в Україну і взяти досвід естонського "Кайтселіту", для того щоб зробити нашу Державу сильніше і від зовнішніх і від внутрішніх ворогів. Ця мрія обов'язково збудеться, оскільки Україна не зможе вистояти в боротьбі з Росією, якщо держава не буде спиратися на сотні тисяч патріотів, готових боротися з агресором зі зброєю в руках", – відзначив Геращенко.

4 марта, Эстония и Украина понесла большую утрату. Этот мир покинул замечательный человек, большой Друг Украины –…

Posted by Антон Геращенко on Saturday, March 6, 2021

"Всі, хто знав Йоханнеса Керта в Україні будуть дбайливо зберігати пам'ять про нього. Парламентською групою дружби "Україна-Естонія" спільно з Посольством Естонії планується вечір пам'яті одного України Йоханнеса Керта. Дата ще не визначена. Ті, хто знав Йоханнеса і хотів би взяти участь в його поминанн, прошу писати мені або народному депутату – очільнику групи дружби "Україна – Естонія" Арсенію Пушкаренко в особисті", – написав Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: