fbpx
Сьогодні
10:50 20 Лют 2021

На Рівненщині фельдшер два кілометри тягнув пацієнта крізь сніги, аби госпіталізувати хворого

Фото BBC

У селі Воронів Рівненської області фельдшеру Степану Вознюку довелося тягнути хворого два кілометри крізь снігові замети до швидкої допомоги, щоб госпіталізувати. Йому погодилися допомогти лише сусідки пацієнта.

Про це пише BBC.

Фельдшер розповів, що 16 лютого отримав екстрений виклик щодо хворого. Коли разом із водієм Вознюк приїхав за адресою пацієнта, то виявилося, що дороги там вкрили снігові замети.

"Приїхали на одну вулицю, приїхали на другу — вони виявилися заблокованими заметами. Люди йдуть, кажуть: "Ви не доїдете, туди навіть коні не їздять", — розповів фельдшер.

Фото BBC

Фото BBC

Чоловік звернувся до місцевої пожежної команди та сільського старости, однак ті допомогти відмовилися.

Сусідка хворого розповіла, що той має інвалідність І групи, у нього ДЦП, а перед викликом лікаря у хворого почалися судоми. Поки Вознюк намагався дістатися до нього, той почав задихатися. Однак зрештою медику вдалося прийти до хворого та перевести стан із тяжкого в середній.

Потім фельдшер разом із сусідками пацієнта тягнули його до коня з возом, які надала одна з жінок. Коні часто застрягали з возом у снігу, їх доводилося тягнути, але вони таки дісталися до автівки "швидкої". Зрештою хворого успішно доправили до лікарні.

Як фельдшер 2 км тягнув хворого на плечах через сніг

Фото ВВС

Як фельдшер 2 км тягнув хворого на плечах через сніг

Фото BBC

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: