fbpx
Сьогодні
21:22 12 Лют 2021

Федоров вважає, що Єдиний цифровий ринок з ЄС допоможе збільшити ВВП до 12%

Створення Єдиного цифрового ринку України та ЄС дасть можливість надавати та отримувати послуги у рівних обсягах.

Про це зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Єдиний цифровий ринок з ЄС – це визнання обома сторонами електронних підписів одне-одного, це можливість надавати та отримувати послуги у рівних обсягах, це єдині можливості шерінгу інтелектуальних прав власності. Для нас це відкриття великого ринку для експорту наших продуктів. За прогнозами це повинно збільшити ВВП України до 12% точно", – зазначає Федоров.

Міністр зауважив, що для бізнесу це б означало зниження регуляторних бар'єрів для транскордонної цифрової торгівлі з країнами ЄС, зниження транзакційних і торговельних витрат у торгівлі товарами та послугами з ЄС.

"В рамках нашої дорожньої карти ми вже прийняли закон про електронні комунікації – президент його вже підписав. Потрібно доопрацювати законопроєкт про регулятора у сфері електронних комунікацій і прийняти його. Для цього потрібно завершити процес звільнення радіочастотного діапазону 700 МГц – місяць тому ми прийняли відповідні постанови Кабінету міністрів і вже розпочали цей процес. Для цього також потрібно продовжувати імплементувати норми законопроєкт про електронні довірчі послуги", – наголосив Федоров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: