fbpx
Сьогодні
20:19 06 Лют 2021

Катастрофа MH17: Нідерланди відмовилися розслідувати справу щодо незакритого авіапростору над Україною

Фото Reuters

Україна не знала про небезпеку для цивільної авіації, коли у липні 2014 року над Донбасом був збитий літак рейсу MH17. Тому причин притягувати Україну до відповідальності за незакритий повітряний простір немає.

Як передає місцеве видання NU з посиланням на слова глави МЗС Нідерландів Стефа Блока, такого висновку дійшло незалежне розслідування.

У 2019 році нижня палата парламенту країни захотіла отримати більше ясності щодо ролі України в катастрофі й закликала до розслідування. Зокрема, парламентарі вимагали з'ясувати, чому над зоною бойових дій повітряний простір закрили не повністю.

У звіті Фонду безпеки польотів тепер заявили, що «встановили недостатньо фактів, які б вказували на те, що українська влада, яка відповідала за безпеку цивільної авіації над сходом України, знала про загрозу для цивільної авіації».

Блок також зазначає, що, схоже, органи цивільної авіації Росії, які несли відповідальність за повітряний простір на кордоні з Україною, також не бачили загрози.

Катастрофа МН17

17 липня 2014 року Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines рейсу Амстердам — Куала-Лумпур збили на Донбасі. Усі 298 пасажирів та членів екіпажу загинули.

Менш ніж за місяць після цього сформували Об`єднану слідчу групу (JIT), і представники органів кримінального розшуку Нідерландів, Малайзії, Австралії, Бельгії та України розпочали розслідування.

Наразі в Нідерландах триває судовий процес. Росія свою причетність до злочину заперечує.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: