fbpx
Сьогодні
21:47 03 Лют 2021

Зеленський зустрівся з послами G7: про що говорили

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 3 лютого, зустрівся з послами країн "Великої сімки" (G7). Сторони обговорили санкції проти телеканалів, ситуацію з КСУ та низку реформ в Україні.

Про це повідомив Офіс Президента України.

На початку розмови Зеленський сказав послам, що санкції проти телеканалів соратника нардепа Віктора Медведчука не загрожують свободі слова в Україні. Він пояснив, що телеканали тривалий час використовувалися для дезінформації та просування впливу Росії на політичні процеси в Україні.

Також сторони підняли питання судовій реформі та врегулюванню ситуації з Конституційним судом.

Зеленський зустрівся з послами G7: про що говорили

Фото: ОПУ

"Глава держави поінформував про подальші кроки щодо реформування судової гілки влади та підготовку Стратегії розвитку судової системи на 2021-2025 роки", – розповіли в ОП.

Зеленський також представив послам G7 ключові здобутки у впровадженні реформ, зокрема, відзначив важливість реформування СБУ.

"Реформа СБУ створює передумови для подальшого прогресу в напрямку лібералізації економіки та полегшення ведення бізнесу в Україні", – зазначив глава держави.

Зеленський зустрівся з послами G7: про що говорили

Фото: ОПУ

Крім того, сторони обмінялися думками щодо ситуації на Донбасі, а також щодо перебігу переговорів щодо врегулювання конфлікту.

Як повідомлялося, Зеленський на 5 років ввів санкції проти соратника Медведчука Козака та його телеканалів. Це рішення Зеленський назвав важким.

Телеканали заявили про "намір боротися за своє право мовити для українців і бути в ефірі".

Окрім того, РНБО своїм рішенням заблокувала компанію, на яку зареєстровано 7 приватних бортів, включаючи і особистий літак Козака.

У відповідь ОПЗЖ заявила, що розпочинає процедуру імпічменту щодо Зеленського.

"Українська Правда" із посиланням на власні джерела повідомила, що СБУ та РНБО знайшли докази фінансування 112, ZIK і NewsOne з ОРДЛО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: