fbpx
Сьогодні
20:03 16 Січ 2021

Байден пропонує призначити Нуланд заступником держсекретаря з політичних питань

Обраний президент-демократ Джо Байден в суботу призначив ветерана зовнішньої політики США Венді Шерман, ключового учасника переговорів з ядерної угоди 2015 року з Іраном, на посаду заступника в Державному департаменті.

Байден також призначив Вікторію Нуланд, яка працювала на держсекретарів і президентів обох партій, на посаду заступника міністра з політичних питань.

Шерман, що має ступінь магістра в галузі соціальної роботи, була радником Державного департаменту з 1997 по 2001 рік, коли вона також була координатором політики щодо Північної Кореї. З 1993 по 1996 рік вона працювала помічником державного секретаря із законодавчих питань, передає Reuters.

Через її зв'язки з операцією з Іраном, проти якої люто виступали республіканці і деякі демократи, очікувалося, що Шерман зіткнеться з деякими проблемами в отриманні затвердження Сенатом. Однак після того, як демократи отримали контроль над Сенатом 5 січня, її призначення не матиме перешкод.

Президент-республіканець Дональд Трамп вивів США з міжнародного ядерного пакту і вводить нові санкції проти Ірану.

В даний час Шерман є професором Школи державного управління ім. Джона Ф. Кеннеді Гарвардського університету і старшим радником в Albright Stonebridge Group, фірмі по стратегії і комерційній дипломатії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: