fbpx
Сьогодні
14:40 14 Січ 2021

Кулеба запевнив, що напруги у відносинах з США через санкції проти Дубінського та інших немає

фото: МЗС

Україна не відчуває напруги у відносинах зі Сполученими Штатами після запровадження санкцій проти народного депутата Олександра Дубінського й ще шести українців, яких підозрюють у втручанні в американські вибори.

Дії цих громадян мають розглядатися винятково як дії фізичних осіб, зазначив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу.

"Щодо якогось напруження у двосторонніх відносинах, то ні, ми його не відчуваємо, тому що … немає жодних підстав стверджувати, що Україна як держава втручалася у внутрішні справи США. Цього не було, цього немає і цього ніколи не буде. Дії окремих осіб мають відповідно розглядатися і вирішуватися як дії окремих фізичних осіб", – підкреслив Кулеба.

Він також розповів, що США в усій комунікації, присвяченій питанню санкцій проти окремих українців, наголошують, що вони мають підстави підозрювати цих людей у діях в інтересах саме Російської Федерації, а не України.

"Це дуже важливе відзначення, щоб в інформаційному просторі й суспільній думці США не формувалася думка про те, що це українці від імені Української держави щось робили", – зауважив Кулеба.

Водночас він зазначив, що раніше вже висловлювався про те, що будь-яка людина, яка хоче так чи інакше вплинути на внутрішньополітичні процеси в США, зрештою буде вимушена нести за це відповідальність.

"Тому що США дуже жорстко і принципово ставляться до таких речей. Тому всі люди, які намагалися це робити, мали усвідомлювати наслідки подібних кроків", – додав глава українського МЗС.

Нагадаємо, що 11 січня Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США запровадив додаткові санкції проти сімох фізичних осіб та чотирьох організацій, які є частиною "російської мережі закордонного впливу", пов'язаної з Андрієм Деркачем.

Санкції США запроваджені проти колишніх українських посадовців Костянтина Кулика, Олександра Онищенка, Андрія Теліженка, а також чинного народного депутата Олександра Дубінського, який оприлюднив так звані плівки Деркача. Крім того, до «чорного списку» потрапили люди, які працювали в команді Деркача, – Петро Журавель, Дмитро Ковальчук та Антон Симоненко. Обмеження запроваджені також проти медіакомпаній NabuLeaks, Era-Media TOV, Only News та Skeptik TOV.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: