fbpx
Сьогодні
09:00 06 Січ 2021

Різдво 2021: куди сходити в Києві

Новий рік і Різдво – одні з найсвітліших і добрих свят в році. Це час ми зазвичай проводимо з сім'єю і друзями, даруючи їм любов і турботу. Цього року святкові дні відрізняються від звичних через пандемію коронавірусу. Разом з тим, в Києві працює кілька містечок, які можна відвідати як з друзями, так і з дітьми, дотримуючись всіх необхідних заходів безпеки.

Софійська площа

Тут встановлена головна ялинка країни, а також працює тематичне містечко. Саму площу накрили великим куполом з гірлянд, довжина святкових прикрас склала цілих 20 кілометрів.

головна ялинка

Важливо пам'ятати, що в цьому році організатори відмовилися від концертів, а глінтвейн і їжу продають виключно на винос. Працюють фотозоні і дитячий паровозик. Відвідувачів пускають на площу партіями по 100 осіб.

Контрактова площа

Ялинку на площі прикрасили тарілочками з петриківським розписом, яблуками, горіхами і жовтими вогниками. Тут також працюють кіоски з їжею та напоями. Традиційно працює колесо огляду.

Арка Дружби народів

Над сходами від Європейської площі до майданчика перед Аркою повісили «покривало» з білих вогників, яке отримало назву «зоряне небо». На самому майданчику встановили кіоски з гарячими напоями та святковими частуваннями, а також спорудили гірку. Крім того, тут працює ковзанка.

Скляний пішохідно-велосипедний міст біля Арки перетворили на казковий тунель, освітлений численними вогнями гірлянд.

арка дружби народів

Володимирська гірка

Тут облаштували казкову локацію: поле з ліхтариками, фотозону з величезними кульбабами та магічними сніжинками.

Вона стане чудовим місцем для незабутніх новорічних фото.

Святкове містечко біля Офісу президента

Біля Офісу президента вже традиційно облаштували новорічне містечко. Тут встановлена ялинка, працює карусель, фотозони, резиденція святого Миколая і кіоски з частуваннями. У містечку також працює ковзанка.

офіс президента

Вхід на ковзанку – безплатний.

Ковзани можна принести з собою або взяти напрокат безоплатно на місці катання.

На території майданчика діє масковий режим, є дезінфектори. Кількість відвідувачів регулюється при вході.

Святковий майданчик і фотозони працюватимуть без вихідних з 10:00 до 21:00.

Палац "Україна"

У цьому сезоні в Києві з'явилася ще одна локація – «Містечко зимових розваг» біля Палацу «Україна». В адміністрації Печерського району столиці запевняють, що саме тут буде знаходитися найвища гірка в столиці, а також простора ковзанка, take away фуд-зони і яскрава ялинка.

Графік роботи:

  • Час роботи Містечка: з 11:00 до 22:00;
  • Час роботи ковзанки: з 11:00 до 22:00;
  • Час роботи Резиденції Миколая: з 11:00 до 20:00.

Ціни:

  • Відвідування Резиденції Святого Миколая з солодким подарунком – 250 грн
  • Тюбінг-гірка 3 спуска на гірці – 75 грн
  • Тюбінг-гірка 5 спусків на гірці – 100 грн
  • Ковзанка, 1 година (будні дні) – 170 грн
  • Ковзанка, 1 година (будні дні) – 295 грн

На всі послуги – 10% у разі розрахунку карткою MasterCard.

"Зимова країна" на ВДНГ

Тут уже який рік поспіль організували тематичний парк розваг "Зимова країна".

На території знаходяться кіоски з глінтвейном і смакотою, ялинки, ковзанка, тюбінг-гірки, атракціони, різдвяний ярмарок сувенірів, експозиція "Динозаври морських глибин", фуд-корти та резиденція Санти.

Ковзати можна у своїх ковзанах, або взяти їх у прокаті. На ковзанці працює камера зберігання.

Графік роботи: з 10:00 до 22:00.

Вартість – 150 грн.

Знижка 10% при оплаті карткою Mastercard.

Також тут розташована "Різдвяна Фабрика Мрій" – локація, на якій можна  ознайомитися з процесом виготовлення скляних ялинкових прикрас. Відвідувачів зустрічають добрі ельфи, які розповідають легенди фабрики і діляться секретами виконання бажань. Вхід на фабрику коштує 220 гривень.

Різдво в Стародавньому Києві

7 січня о парку Київська Русь відбудеться святкування Різдва. На відвідувачів чекають гарячі страви, приготовані на багатті, напої і глінтвейн, зимові розваги і новорічна авторська вистава.

парк Київська Русь

Новорічні локації в Києві не працюватимуть під час локдауну

З 8 по 24 січня Кабмін вводить жорсткі карантинні обмеження через поширення коронавірусу. Вони діятимуть на всій території України. На цей проміжок часу деякі сфери діяльності змінять свій формат та графік роботи. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

З 8 до 24 січня забороняється проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, а також приймання відвідувачів у закладах культури та інших закладах розважальної діяльності.

"Зокрема, має бути зупинена робота святкових концертів, ярмарків, у тому числі продуктових, атракціонів, ковзанок тощо", – уточнили у КМДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: