fbpx
Сьогодні
11:18 25 Гру 2020

Якщо Росія нападе з Криму, будуть мобілізовані і чоловіки, і жінки, - Зеленський

фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський заявляє, що в разі нападу РФ на Україну з боку окупованого нею Криму "буде велика війна" і будуть мобілізовані і чоловіки, й жінки.

Про це він сказав в інтерв'ю "Фокусу".

Відповідь президента на питання, чи можливий напад РФ з боку Криму: "Це жахлива ситуація, я навіть не хочу її уявляти. Я проти цього. Будемо сподіватися, що це неможливо.

Інакше буде велика війна. Ми нікуди не підемо, ми всі будемо воювати, всі будуть мобілізовані – і чоловіки, і жінки. Це буде погано для населення України. І я думаю, що Росія це прекрасно розуміє".

Зеленський зазначив, що особисто він вийшов би з мінських домовленостей, але Україна не може цього зробити, бо в такому випадку європейці можуть зняти санкції з Росії і представників ОРДЛО.

За його словами, зустріч радників у нормандському форматі, яка мала відбутися у грудні, найближчим часом не відбудеться: "По-перше, вони сперечаються. По-друге, коронавірус, тому зараз вона теж не відбудеться. Після того, як зустріч пройде, ми будемо готувати план з усіма датами. Складно, але рухаємося вперед. Це все план А".

А про план Б, за його словами, "зарано говорити, оскільки це болюча і тонка дипломатія".

На питання, чи хотів би він поспілкуватися з президентом РФ Володимиром Путіним, Зеленський відповів, що може йому зателефонувати, однак не робить цього, оскільки немає предмета для розмови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: