fbpx
Сьогодні
17:25 19 Гру 2020

У Запоріжжі у всіх ЦНАПах запустили роздільний збір сміття

Фото: zp.gov.ua

У Запоріжжі у всіх семи філіях Центру надання адмінпослуг з'явилися різнокольорові картонні контейнери для роздільного збору відходів – ПЕТ-пляшок, макулатури та засобів індивідуального захисту.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Зазначається, що проєкт під назвою «ЦНАПи сортують» реалізувала ГО «Zero Waste ZP» у партнерстві з департаментом надання адмінпослуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради, а також за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID.

З трьох контейнерів два відвели для збору найпоширеніших видів вторсировини: жовтий – прозорих ПЕТ-пляшок від напоїв, блакитний – офісного паперу, чистих, сухих паперових обгорток та картону. Окремий червоний контейнер передбачили для використаних засобів індивідуального захисту: одноразових масок, рукавичок та респіраторів, які ввійшли у широкий вжиток через пандемію коронавірусу.

У Запоріжжі запустили роздільний збір сміття у всіх ЦНАПах

Фото: zp.gov.ua

Чому обрали ЦНАПи?

Філії ЦНАП для втілення задуму обрали не випадково, адже саме їх вважають символом прозорості та якісно нових відносин влади та людей.

Зібрані відходи віддаватимуть на перероблення одній з міських організацій, яка займається заготівлею вторсировини. Виручені кошти планують спрямувати на утилізацію засобів індивідуального захисту шляхом високотемпературного спалювання.

У Запоріжжі запустили роздільний збір сміття у всіх ЦНАПах

Фото: zp.gov.ua

Організатори підкреслюють, що встановлення контейнерів для роздільного збору відходів – тільки половина справи, адже співробітників та відвідувачів філій ЦНАП слід навчити, як ними користуватися. Для цього розробили спеціальні інструкції, а також провели онлайн-конференцію з адміністраторами за допомогою сервісу ZOOM.

У Запоріжжі запустили роздільний збір сміття у всіх ЦНАПах

Фото: zp.gov.ua

Сподіваються, що втілення цього проєкту стане прецедентом популяризації сортування відходів і такою ж системою у своїх офісах зможуть користуватися держустанови, комунальні заклади та приватні організації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: