fbpx
Сьогодні
16:05 17 Гру 2020

Зеленський планує звільняти послів, які провалюють економічний напрямок: Немає результату - немає посади посла

фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський планує звільняти послів України в інших державах, якщо вони не показують результатів на економічному напрямку.

Про це Зеленський сказав у четвер на відеоконференції керівників закордонних дипломатичних установ України.

"Сьогодні, коли вирує друга хвиля ковіду в усьому світі, я продовжую телефонну дипломатію. Лише за цей неповний рік я провів 67 телефонних переговорів з главами держав і урядів, і під час цих розмов левова частина часу була присвячена економіці", – сказав глава держави.

Він наголосив, що вважає економічні здобутки у двосторонній співпраці одним з основних критеріїв, за яким оцінює роботу посла.

"Новопризначеним послам скажу: перші результати своєї роботи на економічному напрямку ви маєте показати вже через пів року після призначення. Немає результату – немає посади посла", – заявив Зеленський.

Він звернувся до глави МЗС Дмитра Кулеби з проханням розробити і подати до офісу президента модель ключових критеріїв оцінки ефективності послів на економічному напрямку.

«Завдання кожного посла у цій сфері такі: залучення прямих іноземних інвестицій в Україну, а також просування далі українського експорту, відстоювання інтересів українського бізнесу за кордоном», – зазначив президент.

«Пропонуйте, будь ласка, ваші нові ідеї, вносьте пропозиції щодо відкриття нових переговорів про зони вільної торгівлі не лише товарами, а й послугами, вивчайте ринки своїх країн перебування, знайомтеся з основними імпортерами та ритейлерами. У нинішніх умовах посол має стати найкращим українським економістом у своїй країні перебування», – наголосив він.

За словами Зеленського, економічна співпраця не має обмежуватися лише Європою, США та Канадою, адже значний потенціал для економічного співробітництва мають також ринки Близького Сходу, зокрема країн Перської затоки, Африки, Азії, Південної Америки. Серед іншого важливим регіоном є Африка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: