fbpx
Сьогодні
13:38 10 Гру 2020

Хакери атакували Європейське медичне агенство та отримали доступ до документів по Pfizer-вакцині

Хакери, які здійснили кібернапад на Європейське агентство з дослідження вакцин (EMA), отримали доступ до деяких документів по вакцині від коронавірусу компаній BioNTech і Pfizer.

Про це повідомляє Euronews.

Агентство займається оцінкою ліків, зокрема, сертифікацією вакцин. Зараз досліджуються вакцини від коронавірусу. Виробники вакцин Moderna і Pfizer очікують схвалення EMA.

Зазначається, що в ході кібератаки, яка сталася у середу, зловмисники отримали доступ до деяких даних по реєстрації вакцини BNT162b2 від COVID-19, розробленої компаніями BioNTech і Pfizer. Ці нормативні документи зберігалися на сервері EMA.

Після кібератаки агентство запевнило компанію BioNTech, що інцидент не вплине на терміни реєстрації її вакцини.

Очікується, що відомство прийме рішення щодо затвердження вакцини для загального користування до кінця грудня.

Схвалення вакцини агентством EMA необхідне для початку програми вакцинації. Це дасть змогу застосовувати препарати на ринку країн Євросоюзу.

Раніше повідомлялося, що  американська компанія Pfizer завершила випробування COVID-вакцини: вона ефективна на 95%/. 9 листопада компанії Pfizer і BioNTech оголосили, що їхній кандидат на вакцину проти COVID-19 показав 90-відсоткову ефективність у захисті від коронавірусу осіб, які не були раніше ним інфіковані. Встановлено, що захист досягається через 28 днів після початку вакцинації, що складається із схеми прийому двох доз.

Нагадаємо, сьогодні першою людиною у світі, яка отримала щеплення від коронавірусу, стала 90-річна мешканка Північної Ірландії Маргарет Кінан.

Велика Британія стала першою країною в світі, яка схвалила вакцину для широкого використання.  В країні будуть застосовувати вакцину від Pfizer і BioNTech.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: