fbpx
Сьогодні
10:27 29 Лис 2020

Тихановська бажає зустрітися з Путіним та не вірить у російське вторгнення до Білорусі

Світлана Тихановська

Лідер білоруської опозиції Світлана Тіхановська хотіла б провести зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним та не бачить російської загрози для Білорусі.

Про це вона заявила в інтерв'ю Радіо Свобода.

Вона зазначила, що хотіла б почути позицію Росії по білоруському питанню, бо Білорусь хоче бути в контакті з усіма країнами.

"Природно ми сусіди і будемо продовжувати наші відносини в майбутньому. Хотілося б поспілкуватися і білоруси дуже цього чекають. Не підтримки режиму (Олександра Лукашенка, – ред.), а висловлювань про білорусів, про бажання будувати наше майбутнє всім разом, а не зусиллями однієї людини", – повідомила Тіхановська.

Тихановська наголосила, що не вбачає зараз активної підтримки з боку Кремля режиму Лукашенка і з огляду на це оцінила імовірність сценарію, за яким Москва військовим шляхом допоможе втриматися самопроголошеному президенту на посаді.

"Я дуже сумніваюсь в якомусь вторгненні. Тому що немає необхідності. У нас жодним чином не йдеться про геополітику. Наша боротьба скерована проти однієї людини – проти режиму і диктатури. Тому жодної необхідності в цьому немає. У нас – абсолютно мирна революція, проти кого які війська вводити?", – задає риторичне питання лідерка білоруської опозиції.

Раніше Тихановську відповіла, що Крим за міжнародним законом належить Україні.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: