fbpx
Сьогодні
16:57 17 Лис 2020

Справу "Роттердам+" закрито. На цей раз остаточно

English version here

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду остаточно визнала законним і обґрунтованим закриття справи "Роттердам+". З 17 листопада це рішення вступило в законну силу і подальшому оскарженню не підлягає.

Відповідне рішення 17 листопада оголосив головуючий суддя Ігор Панаід, передає РБК-Україна.

"Апеляційне провадження на рішення ВАКС від 24 вересня закрити", – оголосив суддя.

Таким чином набуло чинності рішення ВАКС, яким постанова САП про закриття справи "Роттердам+" за відсутністю складу злочину визнана законною та обґрунтованою.

"Я так розумію, що звертаючись з такою заявою, сторона (Віктора Чумака, – ред.) чітко розуміє, що в разі закриття апеляційного провадження, визначення слідчої судді Широкої (про закриття справи "Роттердам+", – ред.) набере чинності та буде дійсним після оголошення судом апеляційної інстанції", – повідомив у суді прокурор САП Віталій Пономаренко.

Нагадаємо, 27 серпня Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила справу "Роттердам+" в частині підозрюваних осіб через відсутність складу злочину.

24 вересня це рішення підтвердив Вищий антикорупційний суд, а 29 вересня – Офіс генерального прокурора.

Рішення про закриття справи було прийнято після отримання висновку фінальної експертизи СБУ, яка не встановила збитків від дії формули "Роттердам+".

Надалі у жовтні ВАКС постановив поновити справу "Роттердам+".

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: