fbpx
Сьогодні
08:37 14 Лис 2020

ЦВК: карантин вихідного дня не вплине на другий тур місцевих виборів

Запровадження карантину вихідного дня не вплине на проведення повторного голосування на місцевих виборах в Україні.

Про це повідомляє Центральна виборча комісія.

"Чи впливає карантин вихідного дня на повторне голосування? Ні. Люди не обмежені в реалізації свого конституційного права", – йдеться в повідомленні.

Водночас у ЦВК наголосили, що правила безпеки на виборчих дільницях лишаються незмінними.

Зокрема, при вході на дільницю вимірюватимуть температуру, будуть нанесені розмітки для дотримання дистанції, дезінфікуючі засоби для рук, а також окремі кабінки голосування для людей, які мають ознаки захворювання.

Нагадаємо, у неділю, 15 листопада, відбудеться повторне голосування на місцевих виборах. Зокрема, у семи регіонах України відбудеться другий тур виборів міського голови: у Луцьку (Волинська область), Краматорську (Донецька область), Українці (Київська область), Камʼянець-Подільському (Хмельницька область), Одесі, Сумах і Херсоні.

"У повторному голосуванні, яке відбудеться на 932 виборчих дільницях, загалом зможуть узяти участь орієнтовно понад 1 млн 582,6 тис. виборців", – зазначили у ЦВК.

Окрім того, 15 листопада в територіальних громадах з кількістю виборців до 10 тисяч у 16 регіонах відбудеться повторне голосування з виборів депутатів місцевих рад: 1 депутата міської ради, 15 депутатів – до 12 селищних рад, 37 депутатів – до 33 сільських рад.

Результати голосування на виборах депутатів місцевих рад і міських голів мають бути встановлені не пізніше як на пʼятий день з дня повторного голосування, тобто до 20 листопада включно.

У 12 містах 10 регіонів на 22 листопада також призначено повторне голосування з виборів міського голови. А саме: у Дніпрі, Нікополі (Дніпропетровська область), Словʼянську (Донецька область), Ужгороді (Закарпатська область), Бердянську (Запорізька область), Львові, Дрогобичі (Львівська область), Миколаєві, Полтаві, Рівному та Черкасах. На 29 листопада – у місті Чернівцях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: