fbpx
Сьогодні
10:43 11 Лис 2020

Під Кабміном проходить акція підприємців "Маю право працювати" проти "карантину вихідного дня"

фото: "Бабель"

Кабмін планує сьогодні, 11 листопада, запровадити «карантин вихідного дня». Він діятиме з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. Працюватимуть виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, автомобільні заправки та ветеринарні аптеки. Заклади харчування працюватимуть лише на винос.

На мітинг проти таких заходів вийшли представники бізнесу, зокрема кіноіндустрії та ресторанної сфери.

Близько 500 людей стоять з гаслами "Нас мільйони. Дайте працювати!", "Нет карантину выходного дня!", "Мы безопасней, чем в метро!", "Людина їсть не тільки в будні!", "Без бізнесу немає економіки", "Не можете помочь — не мешайте!"

Громадське веде пряму трансляцію.

Одночасно аналогічні акції зібралися у 22 містах України. Зокрема у Львові, Луцьку, Харкові, Рівному, Сумах, Тернополі, Полтаві, Запоріжжі, Маріуполі, Херсоні, Івано-Франківську, Одесі, Дніпрі, Миколаєві, Мелітополі, Черкасах.

Головне гасло акції – "Маю право працювати".

акція маю право працювати

фото: Укрінформ

За інформацією організаторів, попередньо зареєструвалися близько 2 тисяч учасників акції, але організатори очікують, що загалом їх буде до 5 тисяч.

Як зазначили організатори акції, вони протестують тому, що після весняного локдауну їм ніхто не компенсував збитки. І багато закладів не змогли відкритися після завершення карантину.

Учасники акції побоюються, що після наступного карантину закриється більшість закладів по всій країні. Вони наполягають, що дотримуються усіх норм карантину і не розуміють, як галузь буде виживати.Найбільше підприємців обурює те, що під такі санкції потрапили лише заклади харчування та розважальні, в той час, як метро, приміром, працює.

Учасники акції попереджають, що якщо введуть карантин вихідного дня, то індустрія кінотеатрів "помре через півтора-два місяці, так само як і багато закладів у ресторанному бізнесі".

акція проти карантину

фото: Укрінформ

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: