fbpx
Сьогодні
18:34 10 Лис 2020

Степанов: карантин вихідного дня треба запроваджувати вже на цих вихідних

Фото Reuters

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що карантин вихідного дня має бути запроваджений вже найближчими вихідними.

Про це Степанов сказав під час інспекції опорних лікарень Дніпра, передає "5 канал".

Але наголошується, що остаточне рішення про карантин вихідного дня за урядом.

Разом із тим, міністр вважає, локдаун, який діятиме виключно на вихідних, допоможе уникнути тотального карантину, який економіка країни вже не витримає.

"У зв'язку з тим, що ми не можемо зробити повний локдаун, ми знайшли, щоб це було хоча б два дні на тиждень у вихідний день був розрив цього ланцюгу. Якщо у нас працюють продуктові магазини, аптеки, заправні станції, решта не працює, то нема контакту, людям нема куди виходити. Ми, як міністерство охорони здоров'я говоримо про те що, якщо це запроваджувати, то запроваджувати з цих вихідних. Але остаточне рішення буде прийнято на засіданні уряду", – заявив Максим Степанов, міністр охорони здоров'я України.

І також додав: "Це не може бути рекомендаційний характер, тому що наші лікарні, які надають допомогу, я тільки шо вийшов з реанімації, вони не рекомендаційно лікують, вони лікують реально і рятують життя кожного дня. І щоб там були ліжка і там надавали допомогу треба зробити заходи, щоб кількість хворих не збільшувалася ураганними темпами".

Нагадаємо, що напротивагу Степанову міністр культури Ткаченко проти карантину вихідного дня.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: