fbpx
Сьогодні
14:12 22 Жов 2020

Україна не повернеться до суворого карантину, - Зеленський

English version here

фото: Офіс президента

Попри 6-7 тисяч хворих на коронавірус щодня, суворого карантину в Україні запроваджувати не планують.

Про це заявив Володимир Зеленський під час інтерв'ю чотирьом телеканалам, передає ТСН.

Зеленський певен, такі обмеження можуть повністю зупинити нашу економіку.

Він запевняє, що питанням додаткового медичного обладнання, медичного забезпечення та кількості лікарів нині приділяють максимум зусиль.

Крім того президент анонсував виробництво української вакцини від коронавірусу. Її розробкою займалися більш як пів року. Нині вона проходить тестування.

«Ми не можемо говорити про все, тому що повинні пройти клінічні дослідження, і це правда, не маємо права. Вона, скажу правду – унікальна. Це не пафос і не популізм. Вона унікальна, тому що не така як інші. У нас є матеріали, що дослідження велись, але не на людях, утім велись. Я не можу говорити сьогодні про терміни, але у будь-якому випадку ви повинні зрозуміти наш підхід: попри на нашу українську вакцину, якщо у когось буде підтверджена вакцина раніше, ми будемо закуповувати, у будь-якому випадку», – заявив Зеленський.

Нагадаємо, кілька днів тому Володимир Зеленський пообіцяв повернути жорсткий карантин в Україні, якщо кількість нових випадків коронавірусу щодня буде перевищувати 9,5 тисячі.

В Україні за останні тижні фіксують істотне зростання кількості нових хворих на COVID-19, в тому числі тяжкохворих і летальних випадків. За місяць коронавірусом заразилися майже 150 тисяч осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: