fbpx
Сьогодні
14:05 20 Жов 2020

Степанов сказав, при якій кількості COVID-хворих на добу медична система України не витримає

В Україні запровадять обмеження "червоного" рівня епіднебезпеки в разі щодобового виявлення 11-15 тис. випадків COVID-19 і завантаженості ліжок на рівні 85%.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час доповіді у Верховній Раді.

За його словами, МОЗ розробило відповідний план щодо спроможності системи охорони здоров'я країни, який передбачає чотири рівні епіднебезпеки.

"Перший рівень – кількість випадків 5-7 тис. за добу. Таке навантаження система охорони здоров'я може витримувати.

Другий рівень – завантаженість ліжок хворими близько 70% у країні, орієнтована щоденна кількість хворих – 8-10 тис. На цьому рівні ми можемо бути найближчими тижнями. У цьому разі ми збільшимо кількість ліжок до 52 тис., почнемо реалізацію заходів, спрямованих на відкриття тимчасових госпіталів поза медзакладами. Забезпечимо збільшення кількості медпрацівників в усіх медзакладах для пацієнтів із коронавірусом за рахунок залучення медпрацівників інших відділень та укладення контрактів. Посилимо контроль за виконанням обмежувальних заходів в усіх адміністративно-територіальних одиницях", – сказав міністр.

"Третій рівень – 11-15 тис. хворих за добу, завантаженість ліжок – не менше ніж 85%. Тут додатково забезпечуватимемо введення жорстких карантинних обмежень у країні з використанням повного переліку обмежень "червоного" рівня епіднебезпеки. Розпочнемо мобілізацію всіх медпрацівників та інших категорій працівників. Організуємо роботу відомчих установ для цивільного населення та забезпечимо роботу польових госпіталів.

Четвертий рівень: ресурси системи охорони здоров'я вичерпані – близько 20 тис. випадків за добу. Тут ми повинні будемо активувати протоколи медичного сортування з пріоритетом надання медичної допомоги", – додав Степанов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: