fbpx
Сьогодні
15:31 15 Жов 2020

Росія вийшла з переговорів з Нідерландами й Австралією про відповідальність за збиття MH17

Фото Reuters

Росія вийшла з тристоронніх консультацій з Австралією і Нідерландами у справі про відповідальність за знищення пасажирського Boeing рейсу MH17 в небі над Донбасом.

У МЗС РФ заявили, що після подачі Нідерландами скарги проти Росії в Європейський суд з прав людини продовжувати консультації з Австралією і Нідерландами безглуздо.

«Гаага вибрала інший шлях, подавши міждержавну скаргу проти Росії в ЄСПЛ. Подібні недружні дії Нідерландів позбавляють сенсу продовження тристоронніх консультацій і нашу участь в них. Відповідальність за зрив тристоронніх консультацій, таким чином, повністю лежить на офіційній Гаазі», — заявили в російському зовнішньополітичному відомстві.

Міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок підтвердив, що Росія проінформувала їх про своє рішення в односторонньому порядку припинити переговори про відповідальність за крах рейсу MH17.

«Нідерланди дуже шкодують про це рішення. Особливо боляче родичам жертв авіакатастрофи», — сказав він.

Блок підтвердив, що його уряд не відмовляється від жодної можливості домогтися справедливості для 298 жертв та їхніх родичів.

Росія, Нідерланди і Австралія в 2019 році почали переговори про правову відповідальність Москви за крах рейсу MH17.

У 2020 році Нідерланди подали в ЄСПЛ позов проти Росії у справі про рейс МН17.

Уряд Нідерландів стверджує, що літак був збитий із зенітної ракетної системи Бук, яка належала і була надана РФ і російський уряд несе відповідальність за смерть 298 осіб на борту.

Нагадаємо, пасажирський Boeing-777, що виконував рейс MH17 з Амстердама в місто Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ над окупованих Донбасом 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Спільна слідча група, яка веде міжнародне розслідування катастрофи Boeing MH17, прийшла до висновку, що літак був збитий ракетою, випущеною з зенітно-ракетного комплексу Бук поблизу населеного пункту Сніжне. При цьому слідчі впевнені, що ракетний комплекс був доставлений в Україну з Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: