fbpx
Сьогодні
22:11 05 Жов 2020

Порошенко дав Зеленському поради перед самітом "Україна-ЄС"

Фото Reuters

Перед українською командою, яка вирушає до Брюсселя на саміт "Україна-ЄС", стоять дуже непрості завдання, бо окрім світової пандемії та економічних негараздів виникла криза довіри до українського керівництва з боку міжнародних партнерів.

Про це пише лідер партії "Європейська Солідарність" у статті  на сайті "Європейська правда".

Він радить Зеленському пам'ятати, де справжні друзі України, а де вороги.

"Конче важливим є у Брюсселі зробити все для зміцнення довіри з лідерами ЄС. ЄС не "зовнішній управитель", а наш майбутній дім. ЄС це дійсно не банкомат, а принципи", – наголошує Порошенко.

"В Брюсселі з вами говоритимуть справжні союзники України, які вболівають за нашу незалежність, суверенітет, територіальну цілісність та економічне процвітання. Тому перше й основне завдання делегації – придати нове дихання проукраїнській європейській коаліції, відновити проукраїнський драйв в Євросоюзі. Під час саміту має голосно пролунати ідеологія європейської єдності та солідарності з Україною. Солідарності у боротьбі з агресором та у впровадженні складних та комплексних реформ", – пише Порошенко.

Він вважає, що українська делегація має представити союзникам свою стратегію щодо встановлення миру на Донбасі та деокупації Криму і скоординувати шляхи посилення політичного та санкційного тиску на Росію.

"Треба більше санкцій, більше залучення ЄС до відбудови Донбасу, більше спільної протидії повзучій анексії Азовського моря і Керченської протоки, та російській пропаганді! Нема іншого варіанту, крім як повертатися до дорожньої карти Мінських угод і до питання про блакитні шоломи ООН на окупованій частині Донбасу", – переконаний п'ятий президент.

Порошенко також наголошує на необхідності втілення в життя ідеї галузевих союзів з ЄС.

"Передусім у таких секторах як єдиний цифровий ринок, енергетична інтеграція, торгівля і митне співробітництво, а також, безперечно, асоціація з Шенгенською зоною. Всіляко підтримую ідею приєднання України до "Європейської зеленої угоди". На власному досвіді реалізації безвізу знаю, що наявність великої мети окриляє і мобілізує і політичний клас, і все суспільство. Щоб рухатися вперед до членства в ЄС, нам потрібні постійні проекти з чіткими планами, зрозумілими проміжним цілями і взаємними зобов'язаннями", – переконаний лідер "Європейської Солідарності".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: