fbpx
Сьогодні
22:56 01 Жов 2020

Кравчук відреагував на скандальну заяву Фокіна

Перший президент України, голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук  прокоментував відставку Вітольда Фокіна з посади заступника голови ТКГ.

Про це пише «Україна 24».

«Заяву Фокіна в комітеті Верховної Ради про те, що він не бачить війни між Росією та Україною, я засуджую як неправильну, яка суперечить державній політиці не тільки України, а й міжнародних організацій. Ми не можемо нехтувати такою позицією, особливо члена делегації, який має в будь-якій формі дотримуватись державної політики, й вільне тлумачення тут недопустиме», – заявив Кравчук.

За його словами, до скандальних заяв Фокіна він ставився спокійно, поки вони не прозвучали на засіданні державного органу.

«Коли це зроблено на засіданні державного органу – це набуло політичного недержавного характеру. Тому, я думаю, не треба робити якісь далекі висновки, тому що Фокін не займав якусь посаду в державі, яка виключно впливала на ситуацію, в тому числі війни на Донбасі. Але недотримання державної позиції в цих питаннях повинно було закінчитись висновками. Що і зробив президент України (Володимир Зеленський – ред.)» – зазначив перший президент.

Як повідомлялося, Фокін 29 вересня на засіданні комітету ВР заявив, зокрема, що не бачить "жодного підтвердження" війни між Росією й Україною. Він назвав Росію "контрагентом", а також знову заявив про необхідність оголосити загальну амністію на Донбасі.

Комітет Верховної Ради вирішив ініціювати ухвалення постанови, в якій закликати президента Володимира Зеленського припинити перебування Фокіна в делегації України для участі у ТКГ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: