fbpx
Сьогодні
21:58 30 Вер 2020

Кабмін оновив проект "муніципальна няня": зміни торкнулися компенсацій

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні схвалив проект постанови, що удосконалює процедуру призначення компенсації послуги "муніципальна няня" та забезпечує підтримку працюючих батьків та опікунів, які мають дітей віком до 3-х років. 

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді, народний депутат Василь Мокан у Facebook.

"На сьогоднішньому засіданні уряд ухвалив проект постанови "Про внесення змін до Порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років "муніципальна няня". Проект постанови пропонує удосконалення процедури призначення компенсації послуги "муніципальна няня" та підтримку працюючих батьків та опікунів, які мають дітей віком до 3-х років, у тому числі дітей з інвалідністю, а також батьків та опікунів, які є особами з інвалідністю", – йдеться у повідомленні Мокана.

З його слів, згідно із запропонованими змінами, передбачено:

  • надання отримувачем компенсації послуги "муніципальна няня" за умови зайнятості кожного з батьків, опікунів дитини, за вийнятком отримувачів, які здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю, або хворою на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні захворювання, онкологію, діабет та інші хвороби, що потребують паліативної допомоги, якій не встановлено інвалідність, а також отримувачів, у яких одночасно народилося троє і більше дітей.
  • надання компенсації послуги "муніципальна няня" у разі, коли один або обидва з батьків, опікунів не зайняті та є особами з інвалідністю І або ІІ групи.
  • встановлення, що компенсація не може бути більша, ніж сплачена батьками муніципальній няні вартість послуги з догляду.
  • встановлення розміру компенсації за догляд за дитиною з інвалідністю – 2 прожиткових мінімуми для дітей віком до 6 років.
  • встановлення вимог до оформлення документів, що підтверджують оплату послуги з догляду муніципальній няні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: