fbpx
Сьогодні
12:31 24 Вер 2020

Голова Нацбанку та омбудсмен Денісова підписали меморандум щодо захисту персональних даних українців

фото: НБУ

Національний банк спільно з Уповноваженою Верховної Ради з прав людини підписали Меморандум про співробітництво у сфері захисту персональних даних українців.

Участь у підписанні меморандуму взяли голова Нацбанку Кирило Шевченко та Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Спільні зусилля будуть спрямовані на забезпечення належного рівня захисту персональних даних українців під час отримання ними фінансових послуг, зокрема під час врегулювання простроченого боргу, а також на припинення незаконного поширення персональних даних.

"Сьогодні ми закладаємо основу якісно нового етапу покращення взаємодії у сфері захисту прав споживачів фінансових послуг. Національний банк, як регулятор банків, а віднедавна і небанківського фінансового ринку, продовжує розвивати функцію захисту прав споживачів, зокрема, через якісну взаємодію з іншими державними інституціями. Тож ми розпочинаємо тісну співпрацю та координацію наших дій з Уповноваженою Верховної Ради України.

Меморандум про взаємодію присвячений забезпеченню захисту персональних даних саме фінансовими установами",- сказав Кирило Шевченко.

Він зазначив, що в епоху активного розвитку онлайн послуг, захист персональних даних займає важливе місце.

"Сьогодні колекторська діяльність майже не врегульована законодавством. Це призводить до порушення прав громадян – колекторські компанії незаконно збирають та використовують персональні дані, чинять психологічний тиск на громадян тощо. Більше 60% скарг стосуються порушення права на приватність колекторськими компаніями. Тому захист персональних даних – для нас є стратегічним напрямком", – наголосила Людмила Денісова.

У межах співпраці Нацбанк та Уповноважений Верховної Ради з прав людини обмінюватимуться аналітикою та статистикою, зокрема за результатами розгляду звернень про захист персональних даних, розроблятимуть спільні пропозиції до проєктів законів, нормативно-правових актів, державних програм та планів дій, а також проводитимуться спільні заходи.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: