fbpx
Сьогодні
13:08 20 Вер 2020

У Кривому Розі 18-ту добу страйкують шахтарі: під землею залишаються 154 гірника

Вісімнадцяту добу в чотирьох шахтах Криворізького залізорудного комбінату триває підземний страйк. 154 гірника залишаються в шахтах.

Про це повідомив голова Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець в Facebook.

За його словами, переговори з керівництвом КЖК, які велися в суботу, 19 вересня, так і не принесли бажаних результатів для гірників, консенсунс щодо підвищення рівня зарплат не знайдений.

"Як я говорив, консенсусу в переговорах, в частині що стосується рівня підвищення зарплат, вчора не знайдено. У Кривому Розі та Києві тривають акції на підтримку шахтарів", – написав Волинець.

📢‼️ 18 доба. 154 гірники шахт КЗРК у підземних умовах виборюють своє право на гідний рівень життя, на безпечні умови…

Posted by Михайло Волинець on Saturday, September 19, 2020

Нагадаємо, 2 вересня на Криворізькому залізорудному комбінаті (КЖК) в Дніпропетровській області гірники шахти "Жовтнева" почали безстроковий страйк, вимагаючи підвищити зарплату до 1000 доларів, поліпшити умови праці і повернути пільги, скорочені в 2016 році. Тоді список пільгових категорій скоротився, і частина працівників втратила право на ранній вихід на пенсію і на її підвищений розмір. Страйкуючі вимагають повернення пільгового стажу за списками 1,2 і припинення порушень при атестації, яка на їхню думку пройшла з порушеннями, і менеджмент комбінату, причетний до цього, повинен бути звільнений.

7 вересня на Криворізькому залізорудному комбінаті (КЖК) в Дніпропетровській області гірники шахти "Батьківщина" почали підземний страйк, підтримавши колег з шахти "Жовтнева". А 8 вересня до них приєдналися колеги з шахт "Гвардійська", "Тернівська".

10 вересня гірники не прийняли пропозиції адміністрації КЖК про підвищення зарплат поверховий робочим на 20% і на 10% підземним і продовжують наполягати на своїх вимогах. Шахтарі вимагають підвищення на першому етапі мінімум на 45%, так як зарплата була на одному рівні близько трьох років. Пропозиція керівництва прокоментували: "Адміністрація підприємства кинула" кістка ". І продовжили страйк.

Криворізький залізорудний комбінат – недержавне підприємство, до складу якого входять чотири шахти: «Жовтнева», «Батьківщина», «Тернівська», «Гвардійська». Основним акціонером комбінату є компанія Starmill Limited, якою володіють Ринат Ахметов, Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов. Їх частка складає 99,88% акцій.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: